petak, 4. prosinca 2009.

Jonski otoci su mala skupina otočića izvan zapadnog grčkog primorja. Stoljećima su zadržali svoj identitet i kulturu, svaki je jedinstven, sa zadivljujucim krajolicima, na grbave planine, zelena brda i tirkizne vode Jonskog mora.


Kefalonia


Legenda kaže da je ovo dobilo ime po Kefalonia Kefalos, sin Hermesa, jedan od dvanaestorice bogova olimpijski. Provedite ne zaboravan boravak u ljepotama prirode kefalonije

Ithaka


Gledajući prema istoku preko uskog kanala s bilo kojeg mjesta na istočnoj obali Kefalonije, dominira jedan otok, Ithaka. Međutim svatko tko čini kratko spektakularno putovanje kroz more do otoka ubrzo će otkriti da postoji više od jednog Ithaka.

Lefkada


Lefkada je grčki bijela, a otok dobija svoje ime od briljantne bijeline od vapnenačkih stijena. Od dramatičnih morskih hridi i prekrasnih plaža na zapadnoj obali, preko ispresijecanim vrhovi planina interijera i dolje kroz plodno, dolina potoka hranjen na nježniji istočnoj obali sa svojim šumovitim uvalama i miran potocima, Lefkada je stvoren za ležerno istraživanje.